Wandelvlog: zonder jas over Klompenpad Valkschepad

Na de kou  an afgelopen winter was het weer compleet omgeslagen. De zon scheen en ik zag al mensen lopen zonder jas. Perfect weer om een wandeling te maken. Ik besloot om richting Lunteren te rijden en het Valkschepad te lopen. Dit Klompenpad van 11 km, heeft hele goede recensies dus ik had er zin in. 

Tekst: Elske Zwanenburg

Bij de parkeerplaats heb je nog gelegenheid om thee te drinken, naar de snuffelzolder te gaan en tweedehands boeken door te neuzen. Allemaal heel aantrekkelijk, maar ik ben toch gelijk begonnen met lopen. Eerst lekker door de weilanden. Hier en daar nog een beetje drassig door de gesmolten sneeuw. De eerste sneeuwklokjes bloeiden al langs te weg en de vogeltjes floten uit volle borst.

IJzertijdboerderij

Nadat ik de weilanden achter me heb gelaten, kom ik langs een leuke bezienswaardigheid. Namelijk een replica van een boerderij uit de ijzertijd. Onderweg liggen ook grote aanwijzingen waarop staat hoever je nog verwijderd bent van het middelpunt van Nederland.

Vanaf dit punt loop je door golvend bos en weidelandschap. Dit doet me een tikkeltje aan Zuid-Limburg denken. Prachtige vergezichten en heel afwisselend.

Drie soorten landschap

Deze wandeling is voor mijn gevoel in drie landschappen te verdelen. Eerst de weilanden, dan het bos, en als laatste het Wekeromse Zand. Dit laatste stuk over het Wekeromse Zand is prachtig! En aan het eind van de middag ook heerlijk rustig. Je vergeet haast dat dit een Klompenpad is. Wanneer ik de wildobservatiehut binnen loop, zie ik al snel een ree staan. Jammer genoeg verdwijnt hij al gauw achter een heuvel en komt niet meer terug. Toch leuk om te weten dat hier ook wild zit.

Ik ben zeer verrast over dit klompenpad. De wandeling wordt heel goed aangegeven en er is veel afwisseling qua landschap. Het Valkschepad komt dan ook zeker in mijn top 5 Klompenpaden te staan!

Over de auteur

Mijn naam is Elske Zwanenburg en ik maak sinds het voorjaar van 2020 wandelvlogs. In deze video’s neem ik de kijker mee tijdens mijn wandelingen. Ik leg vast wat ik allemaal tegenkom of wat me opvalt. Soms wandel ik alleen een andere keer gaat er gezellig iemand mee.

Tijdschrift voor wandelaars

Wandelmagazine is hét vertrekpunt voor iedere wandelaar. Ontvang Wandelmagazine 4 keer per jaar thuis voor € 16,95 (i.p.v. €29,99)!

Ja, ik wil graag 4x per jaar wandelinspiratie

Nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van onze uitgeverij