Outdoortrainer: Van een passie je werk maken

Het was 18 november 2019 toen mijn vrouw Laura en ik besloten om terug te gaan naar Nepal. Deze keer alleen niet met het vliegtuig maar met de trein. Daar stonden we bepakt met al onze bezittingen op het station van Arnhem. Onze reis zou beginnen en Nepal was de eerste stip aan de horizon. Met tussenstops door heel Europa en Azië, kon ons avontuur beginnen. Deze reis zou mij uiteindelijk de mogelijkheid geven om van mijn passie mijn beroep te maken, door als outdoortrainer aan de slag te gaan. 

Tekst & beeld: Rick Mulder | www.ikwilhiken.nl

outdoortrainer

7 dagen hiken in Nepal

Maart 2016: Mijn eerste verre reis buiten Europa was daar. Nepal stond hoog op onze lijst, deels omdat een tocht in de Himalaya ons bijna magisch in de oren klonk. Het hoogste berggebied van de wereld kunnen zien en er een paar dagen hiken was een grote droom.

Voor de tocht naar Nepal had ik een paar hikes gemaakt met vrienden. Zwitserland, de Ardennen en Duitsland waren toen het toneel. Maar 7 dagen hiken met zicht op het Himalayagebergte klonk als een groot toneelstuk, 4000’ers keer twee. Dit bleek het startschot te zijn voor een outdoorreis die mijn leven zou veranderen.

Van leven uit een rugzak naar leven in een busje

Nadat ik mijn trouw beloofde aan Laura in september 2019, verkochten wij onze spullen en stopten onze overgebleven bezittingen in een rugzak. Zo stonden we in november voor de grootste reis in ons leven. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal weg van onze levens in Nederland. Na een prachtige reis door Europa, Turkije en Georgië vlogen we naar India. Tot… corona ineens om de hoek kwam kijken. Onze horizon lag te ver en een hereniging met de Himalaya ‘s moest op zich laten wachten.


Meer weten over Wandelmagazine? Klik hier!


Iets waar je drie jaar lang naartoe hebt geleefd en zorgvuldig geld voor opzij hebt gelegd stort dan in. Maar Laura kon dit al in het vliegtuig terug naar Nederland relativeren, door te zeggen: ‘maar dan bouwen we toch een bestelbusje om tot camper?’ En hier zit ik dan anderhalf jaar later achter mijn laptop te typen. Want het leven heeft tijdens corona zeker niet stilgestaan.

Een outdoorbedrijf opstarten als adhd’er

Inmiddels reizen wij in een voor ons nieuwe en voor de meeste mensen oude Mercedes Benz 100 uit 1992. Deze manier van leven gaf mij de mogelijkheid om een eigen bedrijf op te zetten. Vijf jaar geleden in Nepal had ik al mijn passie voor reizen en hiken pas echt ontdekt. Hiermee was er een zaadje gepland om mijn eigen outdoor bedrijf op te starten. Uiteindelijk maakt corona dit mogelijk.

van je passie je beroep maken

Als adhd’er had ik niet zo snel gedacht ooit een eigen bedrijf te hebben. En als ik naar de Rick van vijf jaar geleden kijk is het bijna ondenkbaar. Maar het reizen, hiken en een minimalistische levensstijl heeft mij veranderd. Zo is het maken van meerdaagse tochten echt mijn ding geworden. Het liefst ga ik voor een tocht met volle bepakking. Met een tent, slaapspullen en kookspullen op mijn rug diep het bos in. Weg van de bewoonde wereld. Het bos, de natuur en de stilte geven mij de rust.

Meer weten?

Iedere twee weken zal ik je meenemen en je een stukje van mijn leven laten zien. Zo zal ik vertellen over ons leven in een busje, inzichten die ik doe tijdens het maken van meerdaagse hikes of hoe ik mijn bedrijf verder laat groeien tijdens het reizen. Wil je meer zien over mijn manier van leven kijk dan eens op @ik.wil.hiken via Instagram of neem eens een kijkje op www.ikwilhiken.nl.

Tijdschrift voor wandelaars

Wandelmagazine is hét vertrekpunt voor iedere wandelaar. Ontvang Wandelmagazine 4 keer per jaar thuis voor € 17,95 (i.p.v. € 31,99)!

Ja, ik wil graag 4x per jaar wandelinspiratie

Nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van onze uitgeverij